Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών Καλύμνου ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες ΕΠΑ.Λ για την εθελοντική αιμοδοσία.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Την Πέμπτη 17/4/2023 έλαβε χώρα στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καλύμνου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση.
Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος του νησιού, «ο Άγιος Παντελεήμων», ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά σe κάλεσμα ενημέρωσης των μαθητών για την αποστολή του.
Εκπρόσωποι του σημερινού εκλεγμένου συμβουλίου ο Νυστάζος Ηλίας και ο Ατσάς Εμμανουήλ μίλησαν στα παιδιά για τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας, τις προϋποθέσεις που οφείλει να πληροί κάποιος για να γίνει εθελοντής αιμοδότης, πόσο συχνά μπορεί να αιμοδοτεί κάποιος, πώς εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του μεταγγιζόμενου αίματος και ποια είναι η διαδικασία για τη δωρεά μυελού των οστών. Οι ομιλητές προσέγγισαν τα παιδιά με τρόπο απλό και τους μετέφεραν τις ιατρικές έννοιες και γνώσεις με κατανοητά παραδείγματα (π.χ. η ποσότητα αίματος που δωρίζεται δεν ξεπερνά την ποσότητα του νερού που βρίσκεται σε ένα μικρό μπουκαλάκι).
Η Κάλυμνος ένα ακριτικό νησί απαιτητικό σε φιάλες αίματος και μακριά από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, χρήζει τακτικής προσφοράς σε αίμα για την κάλυψη τόσο των αναγκών του τόπου όσο και των γειτονικών νησιών. Τέλος, σε μια χώρα με μεγάλες ανάγκες αίματος, η ευαισθητοποίηση όλων μας κρίνεται αναγκαία προκειμένου να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα είναι αγαθό που δεν αγοράζεται αλλά προσφέρει ηθική ικανοποίηση για την προσφορά ζωής.
Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας της Dodekanisos SeawaysΕπόμενο άρθρο“Εν Καλύμνω..τώρα” της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 (video)

Latest..