ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Ιερά Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, σε συνεργασία με τα Κατηχητικά Σχολεία της, προγραμματίζει μία εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα θεάτρου του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Φ.Ο.Β.) την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 5.00 μ.μ.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στυλιανού Ι. Σαλιάρη, υιού κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως, συμβολίζοντας έτσι τη συνέχεια και την πνευματική διαδοχή των αξιών που πρεσβεύει η εκκλησία στην κοινωνία.

Οι νεαροί κατηχούμενοι θα παρουσιάσουν μια σειρά από θεατρικά σκετς που περιγράφουν τα γεγονότα και τις ηρωικές πράξεις της Επανάστασης του 1821, καθώς και επίκαιρα ποιήματα που θα αναδείξουν τον πατριωτικό ζήλο και την ιστορική σημασία της ημέρας.

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη σύνδεση των νέων με την ιστορία του έθνους και να τους εμπνεύσει με τις αρχές της θυσίας, της ελευθερίας και της αυτοθυσίας που καθοδήγησαν τους προγόνους μας στην κατάκτηση της ανεξαρτησίας.

Latest..

Έντονη αντίδραση Βασίλη Υψηλάντη κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα» όταν τον χαρακτήρισε «άφαντο» στις φωτιές της Ρόδου

ΚΩΣ: Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Δωδεκανήσου κου Βασίλη Υψηλάντη κατά της αρχηγού του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας»κ. Ζωής … [Read More...]