ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΈΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

ΧΙΟΣ : Μεγάλη ανησυχία για την έξαρση του κορονοϊού, της γρίπης και ιώσεων, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Ήδη, οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση των κρουσμάτων από τις γιορτινές μέρες και ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το θέμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.
Σχετικά με τον κορονοϊό και την εξάπλωσή του, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Αναφορικά με το ΕΣΥ είπε πως θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα στείλει οδηγίες στα σχολεία, επειδή αναμένεται να αυξηθούν και οι απουσίες των παιδιών από τα μαθήματά τους.
Το υπουργείο Παιδείας θα επαναφέρει την εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».
«Περιμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80», εκτίμησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο δήλωσε:

«Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά, για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο».

Όσον αφορά τις μάσκες, ο καθηγητής είπε:

«Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».

Πηγή: ieidiseis.gr

Latest..

Αποτελέσματα εκλογών και ψήφοι των παρατάξεων στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου | Σε Κω και Κάλυμνο 1η η παράταξη του Ι. Γρύλλη στη Ρόδο του Γ. Σάββενα

ΚΩΣ: Ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης και … [Read More...]

Δώστε έμφαση στην άνεση!

ΛΗΜΝΟΣ: Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και … [Read More...]

Καλά νέα! Ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Καιρίδης δίνει λύση στο θέμα της στέγης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

ΛΕΣΒΟΣ: Μια ευχάριστη είδηση προέκυψε από την τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, για την αποκατάσταση του Αναγνωστηρίου. Σε … [Read More...]