Παρέμβαση Π. Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΛΕΣΒΟΣ:

Παρέμβαση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, υπέρ της Διατήρησης του ευνοϊκού καθεστώτος Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και των Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.Με την υπ’αριθμ. 4635/9-5-2024 Ερώτηση του, προς τον Υπουργό Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, ζητά την απόσυρση του άρθρου 69, του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το δικαίωμά τους, να υπηρετούν υποχρεωτικά, σε φρουρές προτίμησής τους.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ                                                            
 
Προς :

  1. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια

 
Θέμα: Κατάργηση του δικαιώματος υπηρέτησης στις φρουρές προτίμησης των Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, Στελεχών των Ε.Δ. καθώς και των γονέων με ΑΜΕΑ και μονογονεϊκών οικογενειών
 
Κύριε Υπουργέ,
Μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και αισθήματα αδικίας, έχει προκαλέσει σε Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των προαναφερθέντων στον τίτλο του θέματος, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, το κατατεθέν εκ μέρους σας, προς Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, υπό τον τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».
Με τον Ν. 3883 (ΦΕΚ. Α’ 167/24-9-2010) άρθρο 5, προβλέπονται τα κριτήρια των μεταθέσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά σειρά προτεραιότητας, με πρώτα, τα Υπηρεσιακά κριτήρια, α)των υπηρεσιακών αναγκών, β) της αύξησης της μαχητικής ικανότητας και γ) τη δόμηση εμπειρίας και προσόντων και δεύτερα κριτήρια, τα κοινωνικά: α) πολύτεκνοι- τρίτεκνοι γονείς, β) γονείς τέκνου ΑΜΕΑ, γ) γονείς μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και δ) πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα.
Οι παραπάνω υπηρετούν υποχρεωτικά σε φρουρές προτίμησής τους και μετατίθενται μόνο κατόπιν σχετικής πρότερης αναφοράς τους.
Με το άρθρο 69, του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που καταθέσατε προς διαβούλευση καταργείται το δικαίωμα υποχρεωτικής υπηρεσίας, σε φρουρές προτίμησης στα στελέχη – μέλη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αναιρώντας την έως σήμερα ορθή πολιτική στήριξης αυτών, εκ μέρους της πολιτείας, με το διοικητικό μέτρο του Αμετάθετου, ως κινήτρου για να αποκτούν 3ο και 4ο παιδί, τα στελέχη των Ε.Δ.
Επειδή, η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και μετατρέπεται σε Αιμορραγούσα Εθνική πληγή που απειλεί την Επιβίωση του Έθνους, σας θυμίζω ότι το 2022 είχαμε στη χώρα 140.000 θανάτους και 76.000 γεννήσεις μόνο, χάσαμε δηλαδή τον πληθυσμό ενός μεγάλου νησιού… περίπου όπως η Λέσβος..
Επειδή, θεωρώ επιζήμια εθνικά την άρση οποιουδήποτε μέτρου, Διοικητικού και Οικονομικού, που στηρίζει τις Πολύτεκνες, τις Τρίτεκνες και τις οικογένειες με ΑΜΕΑ καθώς και τις μονογονεϊκές.
Επειδή, εκπέμπει η κατάργησή τους, μήνυμα κοινωνικής αναλγησίας, εκ μέρους της κυβέρνησης, προκαλώντας αισθήματα δυσαρέσκειας, δυσφορίας και αγανάκτησης, στις παραπάνω ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Επειδή, τέτοιες άδικες προτάσεις, εάν νομοθετηθούν από την πλειοψηφία, αγανακτούν τους πολίτες και τους στρέφουν στα Άκρα, υπονομεύοντας την Δημοκρατία.
Επειδή, η αναστάτωση και δυσαρέσκεια, στα στελέχη των Ε.Δ., αυτών των κατηγοριών, είναι μεγάλη και πλήττει και την εν γένει υπηρεσιακή τους απόδοση.
Επειδή, θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει η υφιστάμενη έως σήμερα, νομοθεσία, που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να κάνουν και 3ο και 4ο παιδί, τα στελέχη των Ε.Δ.
Ο κ. Υπουργός σε συνέχεια όλων των ανωτέρω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
 

  1. Προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να διακηρύξει την Απόσυρση της σχετικής διάταξης, κατάργησης του δικαιώματος υπηρέτησης στις φρουρές προτίμησης των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των προαναφερθέντων κατηγοριών, σταματώντας εν τη γενέσει της, την τεράστια κοινωνική αναστάτωση και δυσαρέσκεια των μελών των οικογενειών τους αλλά και όλης της κοινωνίας, η οποία βλέπει στο μέτρο αυτό, την Άρση της Πολιτικής Στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας;
  2. Τι άλλα ευνοϊκά μέτρα, επεξεργάζεται και προτίθενται να θεσπίσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση του μεγάλου Δημογραφικού προβλήματος της χώρας, στο χώρο ευθύνης του και εν προκειμένω, το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό των Ε.Δ.;

 
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

Latest..

Η Ομάδα Αιγαίου στο Αγαθονήσι

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Προηγούμενο άρθροΑντ. Γιαννικουρής για εκλογές ΤΕΕ και την εκλογή του στην Κεντρική Αντιπροσωπεία : “Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε … [Read More...]

Αντ. Γιαννικουρής για εκλογές ΤΕΕ και την εκλογή του στην Κεντρική Αντιπροσωπεία : “Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 3o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η ΔΙΠΕ Χίου ενημερώνει ότι τα 2 Πειραματικά μας Σχολεία, ήδη γνωστοποίησαν στην ιστοσελίδα τους, τα στοιχεία των επιτυχόντων μαθητών τους που από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα … [Read More...]

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΙΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ

ΧΙΟΣ : Στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» στο Action24 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Χίου, Νότης Μηταράκης. Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης ήταν οι … [Read More...]