Προθεσμία για τους γονείς του βρέφους στην Κω – Τι είπαν για τα τραύματά του

ΚΩΣ:

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Κω οδηγήθηκαν στις 11:15 το πρωί της Δευτέρας (22/4) οι γονείς του βρέφους, το οποίο έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο από πνιγμό λόγω τροφής.
Οι γονείς του βρέφους στην Κω πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν Τετάρτη, όντας συλληφθέντες για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.
Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική έκθεση για το βρέφος στην Κω, έδειξε πως βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό τροφής και δεν φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, όπως είχε γνωστό από πληροφορίες.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Τι ισχυρίστηκαν για τα σημάδια του
Σε ό,τι αφορά τα τραύματα που φέρει το βρέφος, οι γονείς ισχυρίστηκαν πως προέρχονται είτε από χτυπήματα που του προκάλεσε το αδερφάκι του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποιο άλλο ατύχημα

Το αδερφάκι του θα εξεταστεί από ιατροδικαστή προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτει κάτι επιλήψιμο σε βάρος των γονιών.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολούθως οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του και ότι υπήρχαν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μωρού πήγαν στο νοσοκομείο όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σωρού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.
Μετά οι αστυνομικοί προσήγαγαν τους γονείς του μωρού οι οποίοι φέρονται να υποστήριξαν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια.
Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού δόθηκε άμεσα παραγγελία για άμεση νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου ενώ στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί πήραν 10 καταθέσεις από γιατρούς και γείτονες ενώ έγινε αυτοψία στην οικία της οικογένειας προκειμένου να ερευνηθεί το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν τα παιδιά. Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει ο 21χρονος πατέρας καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για πορνογραφία ενώ στο κινητό τηλέφωνο του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Latest..