Η Ψαροταβέρνα “Τα βράχια της Πειραϊκής” στον Πειραιά του Καλυμνιακής καταγωγής Εμμανουήλ Μαγκλή.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η Πειραϊκή αποτελεί την Νοτιοδυτική παραλιακή συνοικία του Πειραιά. Βρίσκεται ανατολικά του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά.
Κατά μήκος της παραλίας της Πειραϊκής βρίσκονται τα αρχαία Μακρά Τείχη (τείχη του Κόνωνα) που προστάτευαν τον κύριο οικισμό της Αθήνας και το λιμάνι της. Συνορεύει στα βόρεια με την Καλλίπολη, στα ανατολικά με τον Άγιο Βασίλειο, στα δυτικά και νότια βρέχεται σε ένα τεράστιο μήκος από τον Σαρωνικό κόλπο δημιουργώντας την Πειραϊκή ακτή επί της Ακτής Θεμιστοκλέους.
Γνωστή είναι η περιοχή της Πειραϊκής επίσης για τις ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, ταβέρνες, κουτουκάκια ως επιλογή για φαγητό καθώς και τις καφετέριες και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που υπάρχουν κατά μήκος της παραλιακής οδού. Γνωστή βέβαια και από το λαϊκό τραγούδι “Στα βράχια της Πειραϊκής κοιμάται ο Στέλιος ο μπεκρής” (του Στέλιου Καζαντζίδη).
Από την Πειραϊκή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και η Κάλυμνος. Μία πολύ γνωστή ψαροταβέρνα από τις παλαιότερες και από τις κορυφαίες της περιοχής είναι “Τα βράχια της Πειραϊκής”. Ακτή Θεμιστοκλέους 300 στον Πειραιά. Τηλέφωνο 210 4538461.
Ιδιοκτήτης της Ψαροταβέρνας ο Καλυμνιακής καταγωγής Εμμανουήλ Μαγκλής. Γεννημένος ο ίδιος στον Πειραιά . Ο πατέρας του Πανορμίτης είναι από την Τέλενδο όπου γεννήθηκε και τη Χώρα Καλύμνου.
Ο Μανώλης Μαγκλής διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με την Κάλυμνο, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς .Όπως μας λέει κάθε χρόνο, τον Αύγουστο, κλείνει η ταβέρνα και ο ίδιος επισκέπτεται με την οικογένεια για τις διακοπές τους την Κάλυμνο. Επίσης συνεργάζεται με το Ιχθυοπωλείο ¨ΤΘΟΥΛΑ” του Μανώλη Καμπουράκη στην Κάλυμνο, από το οποίο προμηθεύεται καθημερινά ψάρια και διάφορα θαλασσινά. Αρκετοί είναι οι Καλύμνιοι τόσο από Κάλυμνο όσο και από Αθήνα που είναι τακτικοί θαμώνες της Ψαροταβέρνας.
Η Καλύμνικη κουλτούρα είναι εμφανής σε όλο το μαγαζί . Ένας χώρος απλοϊκός με παραδοσιακές καρέκλες καφενείου, τραπέζια και τραπεζομάντηλα όλα στο νησιώτικο χρώμα του μπλε και του λευκού, διακόσμηση με σημαίες της Καλύμνου, σφουγγάρια και διάφορα αντικείμενα στα ράφια, λαμπτηρές γρι-γρι. Η θαλασσινή νησιώτικη κουλτούρα είναι παντού στο μαγαζί που συνδυάζεται και με τη μοναδική θέα στη θάλασσα.
Και φυσικά στη Ψαροταβέρνα “Τα Βράχια της Πειραϊκής” δεν είναι μόνο η θέα της θάλασσας, η νησιώτικη ατμόσφαιρα ,η ζεστή φιλοξενία και η εξυπηρέτηση από τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό, πάνω απ’ όλα είναι οι μοναδικές γεύσεις που θα απολαύσετε σε ότι και να παραγγείλετε από τη μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει ο κατάλογος. Μεζέδες, ορεκτικά , φρέσκα ψάρια, μικρά και μεγάλα ,ποικιλία θαλασσινών για όλα τα γούστα, μεγάλες μερίδες, προσεγμένα στο μαγείρεμα και στο ψήσιμο.
Χταπόδι ψητό, σαρδέλα ψητή, γαύρος και αθερίνα στο τηγάνι, μεγάλα φρέσκα ψάρια, μύδια σαγανάκι ,σουπιές κρασάτες, καλαμαράκια τηγανιτά, αχινοσαλάτα, σπινιάλο το σπεσιαλιτέ της Καλύμνου, όστρακα, γαριδομακαρονάδες, μακαρόνια με θαλασσινά. Πλούσιες και χορταστικές μερίδες και με πολύ καλές τιμές.
Η ψαροταβέρνα λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης της Μανώλης Μαγκλής, ξεκίνησε την λειτουργία της, το 1993 ενώ διαθέτει 120 καρέκλες που γεμίζουν αρκετές φορές την ημέρα. Καθημερινά είναι ανοιχτά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 11.00 το βράδυ. Και τις περισσότερες ώρες είναι γεμάτη, με τον κόσμο να πηγαινοέρχεται.
Πάρτε μία “γεύση” από φωτογραφίες που αλιεύσαμε. Αξίζει να την επισκεφτείτε.

Latest..

Η Ομάδα Αιγαίου στο Αγαθονήσι

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Προηγούμενο άρθροΑντ. Γιαννικουρής για εκλογές ΤΕΕ και την εκλογή του στην Κεντρική Αντιπροσωπεία : “Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε … [Read More...]

Αντ. Γιαννικουρής για εκλογές ΤΕΕ και την εκλογή του στην Κεντρική Αντιπροσωπεία : “Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: <!– Error: wp_booster error:td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not … [Read More...]

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 3o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η ΔΙΠΕ Χίου ενημερώνει ότι τα 2 Πειραματικά μας Σχολεία, ήδη γνωστοποίησαν στην ιστοσελίδα τους, τα στοιχεία των επιτυχόντων μαθητών τους που από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα … [Read More...]

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΙΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ

ΧΙΟΣ : Στο τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» στο Action24 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Χίου, Νότης Μηταράκης. Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης ήταν οι … [Read More...]