Μεταφορτώθηκαν τα 6.800 αμνοερίφια από το “LADY MARIA” που είναι έξω από το λιμάνι Καλύμνου στο “ALFA LIVE STOCK” που αναχώρησε για Σαουδική Αραβία.(video)

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

<!–
Error: wp_booster error:
td_api_base::get_key : a component with the ID: single_template_9 Key: show_featured_image_on_all_pages is not set.
/home/kalymnos/public_html/wp-content/plugins/td-composer/legacy/common/wp_booster/td_api.php (rara-error)
–>
Η απαγόρευση απόπλου στο πλοίο “LADY MARIA” το οποίο ήταν έμφορτο με έξι χιλιάδες οκτακόσια (6800) αμνοερίφια και μεταφέρθηκε  έξω από το λιμάνι (αρόδο) Καλύμνου, μετά την αποκόλληση του από την θαλάσσια περιοχή Βόρεια Ψερίμου όπου είχε προσαράξει και η καθυστέρηση προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα, για άρση της απαγόρευσης, ανάγκασε την ιδιοκτήτρια εταιρεία να στείλει ένα δεύτερο πλοίο το “ALFA LIVE STOCK” στο οποίο έγινε μεταφόρτωση των αμνοεριφίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και το οποίο αναχώρησε σήμερα πρωινές ώρες Πέμπτης 11 Απριλίου 2024 για τον τελικό προορισμό τους που είναι το λιμάνι της Τζέντας Σαουδικής Αραβίας.
Να θυμίσουμε ότι τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 5 Απριλίου 2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, για την προσάραξη φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή βόρειων ακτών της Ψερίμου
Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Φ/Γ πλοίο «LADY MARIA» σημαίας Τανζανίας προσαραγμένο σε βραχώδη ακτή. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπατούμι Γεωργίας με προορισμό το λιμάνι της Τζέντας Σαουδικής Αραβίας έμφορτο με έξι χιλιάδες οκτακόσια (6800) αμνοερίφια, ενώ στο πλοίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί πλήρωμα και ένας (01) αλλοδαπός επιβάτης. Στην περιοχή κατέπλευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία με την συνδρομή των οποίων το πλοίο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ” , συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο της Καλύμνου, έξω από το λιμάνι (αρόδο), όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, βραδινές ώρες, όπου συνεχίζει να παραμένει μέχρι σήμερα.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του φορτηγού πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός.
Όπως προαναφέραμε λόγω καθυστέρησης προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα, που θα επιτρέψει την άρση απαγόρευσης του απόπλου, αναγκάστηκε η ιδιοκτήτρια εταιρεία να στείλει ένα δεύτερο πλοίο το “ALFA LIVE STOCK” στο οποίο έγινε μεταφόρτωση των αμνοεριφίων.
Συγκεκριμένα το φορτηγό πλοίο “ALFA LIVE STOCK” σημαίας Togo, κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, απογευματινές ώρες και κατόπιν αδείας από τις αρμόδιες Αρχές προσέγγισε το πλοίο “LADY MARIA” που βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι Καλύμνου. Χθες Τετάρτη 10 Απρίλιου 2024 με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έγινε η μεταφόρτωση των 6.800 αμνοεριφίων η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 το πρωί, το “ALFA LIVE STOCK” φορτωμένο με τα 6.800 αμνοερίφια, αναχώρησε από Κάλυμνο για το λιμάνι της Τζέντας Σαουδικής Αραβίας, που είναι ο τελικός προορισμός και αναμένεται να φτάσει στις 16 Απριλίου 2024
Δείτε εικόνες που λήφθηκαν χθες Τετάρτη 11 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς
Μεταφορτώθηκαν τα 6.800 αμνοερίφια από το “LADY MARIA” στο “ALFA LIVE STOCK” (video)
Watch this video on YouTube

Latest..

Προβολή της Λέσβο για… master !

ΛΕΣΒΟΣ: Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, των προϊόντων και της φιλοξενίας μας. Μετά από προσπάθειες ενός … [Read More...]