Συνεργασία ΔΕΥΑ Χίου με ΕΥΑΘ και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΧΙΟΣ :

Την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα που αφορούν τη δημιουργία γεωγραφικών δεδομένων δικτύων, αλλά και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους προβλέπει, μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΕΥΑΘ με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χίου (ΔΕΥΑΧ).
Το μνημόνιο, που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης και ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης (στη φωτογραφία και ο Αλέξανδρος Μεντές, Διευθυντής Στρατηγικού σχεδιασμού Έργων και Ανάπτυξης ΕΥΑΘ), προβλέπει αποτύπωση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης με εργασία πεδίου και δημιουργία γεωγραφικών δεδομένων (GIS) δικτύων κι εγκαταστάσεων. Επίσης, περιλαμβάνει τη δημιουργία υποδομής σε πληροφοριακά συστήματα GIS, όπως και παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα παραγωγής και χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (net metering) και μεθοδολογιών μείωσης του κόστους ενέργειας σε εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης.
Η ΔΕΥΑ Χίου και η ΕΥΑ Θεσσαλονίκης, θα συνεργαστούν και σε άλλα θέματα, όπως στην αντικατάσταση παλαιών, μη λειτουργικών γεωτρήσεων και ανόρυξης νέων, στον τομέα της απολύμανσης του νερού, με την παρουσίαση από πλευράς ΕΥΑΘ βέλτιστων πρακτικών, αλλά και σε θέματα καθαρισμού και αναβάθμισης εγκαταστάσεων αποχέτευσης, αντικατάστασης του σχετικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και διαχείρισης του στόλου μηχανημάτων – οχημάτων της επιχείρησης.

«Η ΕΥΑΘ δίνει ήδη τεχνογνωσία στα Βαλκάνια και την Κύπρο. Είμαστε πλέον μια σύγχρονη εταιρεία-μπουτίκ βέλτιστων πρακτικών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Με εξωστρέφεια και καινοτομία απαντάμε στις σύγχρονες προκλήσεις και η συνεργασία μας με τη Χίο εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

«Στόχος είναι με την τεχνική και επιστημονική καθοδήγηση των έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών της ΕΥΑΘ, η ΔΕΥΑ Χίου να διαχειριστεί βέλτιστα τους ανθρώπινους και οικονομικούς της πόρους, εξοικονομώντας χρόνο και εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση επένδυσης και φυσικά βέλτιστα αποτελέσματα. Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης και εξορθολογισμού των λειτουργιών της σε επίπεδο διαχείρισης δικτύων, λειτουργίας εγκαταστάσεων και ψηφιοποίησης των διαδικασιών σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ύδρευσης κι αποχέτευσης, με στόχο να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, να αυξηθούν τα έσοδα και να βελτιστοποιηθούν οι υπηρεσίες προς τον τελικό καταναλωτή», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Πρόδρομος Μανωλάκης
Συνεργασία και με το Τμήμα Χημεία του ΑΠΘ

Η συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη θα γίνει και μέσω του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Πρόδρομος Μανωλάκης συναντήθηκε στους χώρους του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τον καθηγητή Ιωάννη Κατσογιάννη και συζήτησαν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν την υδροδότηση της Χίου, την ποιότητα των υδάτων, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων και λυματολάσπης. Αντικείμενο συζήτησης ήταν και το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα του περιορισμού των υδάτινων πόρων και της ανάγκης περαιτέρω ευαισθητοποίησης των πολιτών. Τέλος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας και ειδικά στις πιλοτικές μονάδες επεξεργασίας υδάτων.

Latest..

ΝΕΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Ο ΛΟΓΟΣ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ, αύριο, Μ. Πεμπτη 2 Μαΐου 2024 από τις 04:00πμ έως τις 05:00πμ θα έχει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε ολόκληρο τη Περιφερειακή Ενότητα … [Read More...]