Ευχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθεί περαιτέρω»

ΛΗΜΝΟΣ: Ευχετήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στην επιστολή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, εκτός από τις ευχές προς τον Πρωθυπουργό και τον ελληνικό λαό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, οι οποίοι έπληξαν την Τουρκία.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν και καταλήγει ότι «δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Eπιστολή Τσαβούσογλου στον Δένδια για την 25η Μαρτίου

Από το αλυτρωτικό και ανιστόρητο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», τις νέο-οθωμανικές «κορώνες» Ερντογάν με αναφορές στην ναυμαχία της Πρέβεζας και τα «θα έρθουμε νύχτα», σε μία ιστορική επιστολή από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.
Όπως γράφει ο Χρήστος Μαζανίτης, συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, σημειώνει πως είναι βέβαιος ότι  οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας  θα παγιωθούν στο μέλλον. Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.
Επιπλέον ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ευχαριστεί για ακόμη μία φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.
Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Κυβέρνηση στέλνει επίσημα ευχετήρια επιστολή για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου κάτι που αποκτά ιδιαίτερη ιστορική και διπλωματική αξία δεδομένου ότι η Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Latest..