Λέσβος: Υψηλή ραπτική με φλούδες πορτοκαλιού και μαλλί προβάτου από μαθητές του ΕΠΑΛ

ΛΗΜΝΟΣ: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης «ράβουν» αξεσουάρ από φλούδες πορτοκαλιού και μαλλί προβάτου, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω την περσινή τους προσπάθεια με τα βιοπλαστικά ποτηράκια.
Η ηλεκτρολόγος μηχανικός και καθηγήτρια πληροφορικής του ΕΠΑΛ, Παρασκευή Μπάτσιου μίλησε στην ΕΡΤ3 για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

«Πολυτεχνίτες νομίζω ότι είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί και η έμπνευση έρχεται κυρίως από τα παιδιά. Εκείνα μας δίνουν το έναυσμα για να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους διαδικασίες και διεργασίες. Αυτό έγινε και φέτος, ψάχναμε να βρούμε έναν τρόπο να μειώσουμε τα απορρίμματα, που υπάρχουν στο νησί μας, ζωικά και τροφικά απορρίμματα οπότε έχοντας κι έναν μεγάλο πληθυσμό αιγοπροβάτων στο νησί αποφασίσαμε να βρούμε έναν τρόπο να μεταποιήσουμε αυτά τα δύο υλικά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Π.Μπάτσιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..