Δ. ΙΕΚ Λήμνου : Διάλεξη Ελένης Φαρμάκη με θέμα, “Παιδιατρική εξέταση νεογνού και βρέφους”.

ΛΗΜΝΟΣ: Την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ιατρική διάλεξη στο δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου από την κα Φαρμάκη Ελένη , Παιδίατρο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου με θέμα: “Παιδιατρική εξέταση νεογνού και βρέφους”.

Έγινε εκτενής αναφορά στην εξέταση και φροντίδα του νεογνού στο μαιευτήριο, στη φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του βρέφους και στις παθολογικές καταστάσεις που πρέπει οι γονείς και οι υγειονομικοί να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν.
Επίσης η γιατρός αναφέρθηκε στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και στην εφαρμογή του στη βρεφική ηλικία.
Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις -απορίες των σπουδαστών.

Την διάλεξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σπουδαστές του Τμήματος “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας” Β εξαμήνου, με την εκπαιδεύτριά τους κα Ξυγιντζή Μαρία, στο πλαίσιο του μαθήματος ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, 
καθώς και οι σπουδαστές του τμήματος “Βοηθός Φυσικοθεραπείας” Δ εξαμήνου, με την εκπαιδεύτρια τους κ Κρέτση Ζέφη, στο πλαίσιο του μαθήματος ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
 

Ευχαριστούμε θερμά την γιατρό και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κα Φαρμάκη, που αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Διευθύντριας του ΙΕΚ κ. Ιουλίας Λυγδά, για την εξαιρετική παρουσίαση και για τις πολύτιμες γνώσεις που πρόσφερε στους σπουδαστές μας!!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και συμφωνήσαμε η συνεργασία μας να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών, ιατρικών, κοινωνικών Δράσεων και Σεμιναρίων από το Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου.
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr – στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..